Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsrättslig process mot HR-chefen som aldrig kom – vägrar riva avtalet

Region Västernorrland inleder en arbetsrättslig process mot Karin Åhström, HR-direktören som aldrig hann börja sin tilltänkta tjänst.
Avsikten är att hon ska avskedas.

Annons
Karin Åhström vägra riva avtalet med Region Västernorrland. Bild: Julia Sjöberg,  Göteborgs Stad.

Beskedet lämnades i ett pressmeddelande efter ett möte med Karin Åhström under fredagen.

Region Västernorrland hoppades komma överens om att riva anställningsavtalet. Någon sådan överenskommelse har inte kunnat göras.

– Eftersom Karin Åhström inte visat intresse för att ömsesidigt riva avtalet så inleder vi nu en arbetsrättslig process. Det är jättetråkigt att vi inte kunde komma överens. Det är nu viktigt att det här hanteras korrekt enligt den arbetsrättsliga lagstiftningen, och att det blir en bra lösning för regionen, säger Gun-Britt Hägglund Strandh, förhandlingschef i Region Västernorrland och tf HR-direktör, i pressmeddelandet.

[+] Uppföljning: HR-direktören som inte hann börja kräver 225 000 kronor av regionen: "Hon yrkar ett skadestånd"

Karin Åhström skulle bli regionens nya HR-direktör med start den 1 maj. Efter uppgifter om att Åhström inte hanterat konsultuppdrag korrekt enligt det avtal hon hade med sin tidigare arbetsgivare Göteborgs stad, så beslutade Region Västernorrland att avbryta tillsättningen.

Karin Åhström ansågs inte längre ha förtroende hos regiondirektören, hos medarbetare eller hos den politiska ledningen.

Enligt pressmeddelandet har Karin Åhström möjlighet att begära överläggning med regionen om tilltänkt åtgärd senast måndagen den 7 maj. Först därefter kan regionen fatta beslut om eventuellt avsked.

Mer läsning

Annons