Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axfood återkallar köttfärs efter salmonellalarm

Axfood återkallar blandfärs och kalvfärs av märket Garant efter larm om salmonella. Nu uppmanas alla som köpt de berörda produkterna att lämna tillbaka i butiken där man köpt dem.

Annons

Återkallandet gäller följande produkter:

Garant blandfärs 20 procent, 500 gram och 2,2 kilo förpackningar med sista förbrukningsdag 9 augusti i år och Garant kalvfärs 15 procent, 500 gram-förpackning med sista förbrukningsdag 9 augusti i år.

Den aktuella färsen har sålts i samtliga Axfoods butiker (Willys, Hemköp, Tempo och Axfood Snabbgross) runt om i landet. Den berörda produkten är nu stoppad och går inte längre att köpa.

Axfood uppmanar alla kunder som har köpt den berörda produkten att återlämna varan till butiken där den är köpt eftersom den måste skickas iväg och förstöras och inte får hamna i de vanliga hushållssoporna.

Fakta Salmonella:

Salmonellabakterien finns främst i kött och ägg, men även i andra livsmedel. Bakterien sprids via livsmedel som smittas och äts utan att hettas upp ordentligt. Bakterien dör vid en upphettning till minst 72 grader. Sjukdomstecknet är att man kan drabbas av kräkningar, diareér, magkramper och feber.

Mer läsning

Annons