Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnjakten avlyst i ett av två jaktområden – sista björnen fälld i Ramsele

Sista björnen tycks vara fälld i området som omfattar Örnsköldsviks, Sollefteå och Ånge. Detta stod klart när en björn fälldes i Ramsele runt klockan tio på söndagen.

Annons

Runt klockan tio sköts en björn i Ramsele, som tillhör det andra av två jaktområden i Västernorrland, detta innebär att man fyllt kvoten för område två och jakten där preliminärt är avlyst. Avlysningen gäller till 15:e september. Skulle man vid det datumet inte ha nått kvoten för område ett så släpps jakten på igen och gäller då för hela länet.

– Det var bara någon timme sedan som man sköt den sista björnen i område två. Detta innebär att 15 av totalt 18 hittills fällda björnar skjutits i område två. Kvoten för område två är alltså fylld. Nu är det fyra björnar kvar av kvoten i Västernorrland, säger Karin Saltin jakthandläggare vid Länsstyrelsen Västernorrland.

Karin Saltin berättar att jakten fortfarande pågår i område ett. Under söndagsmorgonen sköts en Björn i Timrå. Sannolikt är det alltså färdigjagat på björn i område två.

Björnjakten pågår fram till 15 oktober.

Västernorrlands björnjaktsområden:

Område 1: Sundsvall, Timrå, Härnösand och Kramfors

Område 2: Örnsköldsviks, Sollefteå och Ånge

Mer läsning

Annons