Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blått kuvert skickas till 10 000 länsbor: "Hoppas att så många som möjligt svarar"

Ett blått kuvert som innehåller en enkät med 64 frågor dimper i dagarna ned i brevlådan hos 10 000 personer i Västernorrland.

Annons
Totalt skickas enkäten ut till cirka 280 000 svenskar. Bild: TT och Pressbild

Enkätundersökningen "Hälsa på lika villkor" genomförs av Folkhälsomyndigheten och Region Västernorrland och skickas ut till slumpvis utvalda personer.

– Vi hoppas att så många som möjligt svarar på enkäten eftersom resultaten är så viktiga. Vi använder dessa resultat för att prioritera insatser i syfte att förbättra hälsan, säger Johannes Dock, folkhälsoplanerare på Region Västernorrland, i ett pressmeddelande.

Vidare skriver man:

"Genom enkäten får Folkhälsomyndigheten en bild av hur Sveriges befolkning mår och hur hälsoläget förändras över åren. Resultaten blir ett underlag för beslut om åtgärder som kan påverka folkhälsan och skapa förutsättningar för en jämlik hälsa."

Den nationella undersökningen har genomförts sedan 2004 och skickas totalt ut till cirka 280 000 personer. Tack vare svaren har man bland annat kunnat se att andelen svenskar med god hälsa ökat, att den dagliga rökningen minskat, att fetma och övervikt ökat samt att personer med kortare utbildning generellt har sämre hälsa.

Mer läsning

Annons