Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har chansen att bli årets Köng – här är de nominerade

Heja Sundsvall och Sundsvalls Tidning har fått in 160 nomineringar till Köng 2018 och nu har man utsett de sex personer som har chansen att kamma hem titeln.

Annons

2015 gick äran till gymnasieläraren Anneli Näsberg, 2016 till konstnären Wejdan Derky och 2017 till judotränaren Wolfgang Biedron.

– Kändisar och Sundsvalls jetset får ofta ett utrymme ändå. De som gör snälla och coola saker i skymundan, dem vill vi fram med i ljuset och belöna, sa Anders Lövgren, en av initiativtagarna tidigare till ST.nu.

Nu har man valt ut sex kandidater som tävlar om att bli året Köng:

Kickan Bergman med katten Dante.

Kickan Bergman, 84 år:

"Kickan var med och startade brottsofferjouren i Sundsvall, eftersom hon i sitt yrke som kriminalreporter sett hur dessa for illa. Hon blev övervakare inom kriminalvården, kontaktperson inom socialtjänsten, stödperson på rättspsyk och volontär på Hospice. Kickan har alltid ställt upp för andra".

Erik Hoffman.

Erik Hoffman, 40 år:

"Erik var en lovande brottare men skadade sig, blev tränare och startade tjejbrottning i Sundsvalls Brottningsklubb. I dag är klubben en av de största i Europa med 25-30 aktiva. Erik har skapat en unik atmosfär och har en särskild förmåga för att se alla, göra alla delaktiga och skapa trivsel".

Berit Karlsson.

Berit Karlsson, 65 år:

"Berit flyttade till Nacksta 1972 och har blivit en symbol för området. 1991 var hon med och startade hon föreningen Sadaka, en mötesplats för invandrarkvinnor. Hon är fältarbetaren som stöttar föräldrar, jobbar på badet under sin semester och säger att det krävs en by för att fostra ett barn".

Hassan Mouline.

Hassan Mouline, 27 år:

"Hassan växte upp som kraftigt överviktig och blev mobbad i skolan. Vägde som mest 200 kilo. Ny livsstil gör att han i dag tävlar i bodybuilding. Vill nu på sitt eget sätt väcka debatt om psykisk ohälsa och ätstörningar samt samlar in pengar till välgörande ändamål, genom att sända rekordförsök i att äta på sin populära Youtubekanal".

Annelie Nordin.

Annelie Nordin, 44 år:

"Mordet på Nathalie Rönnqvist 2003 blev startskott på Annelies starka engagemang mot droger bland unga. Drog igång Framtidsgalan med stjärnartister och har samlat in pengar ända sedan 2005. Nu i farten med Tillsammans på stan som skapar trygghet för unga kring Navet".

Fredrik Hallstensson.

Fredrik Hallstensson, 50 år:

"2010 dog mångsysslaren Göran Melin i en trafikolycka, något som berörde Fredrik djupt. Han grundade Göran Melins insamlingsstiftelse och har sedan dess stöttat fler än 150 barn med svåra sjukdomar, barn som råkat ut för olyckor eller som drabbats av sorg".

Vinnaren kommer att krönas på Stora Torget i Sundsvall den 10 juli.

Om röstningen: För att rösta, sms:a STKÖNG (mellanslag) FÖRNAMNET på den du vill ska vinna årets Köng 2018. Numret är: 72072. Till de som röstar lottar vi ut fina priser från: In-gallerian, IKEA, Filmstaden, Sommarmusik i Galtström, Inredningshuset och Casino Cosmopol.

Mer läsning

Annons