Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har hotat att byta dina däck – nu avslöjas vem som står bakom Däckpiraterna

Nu avslöjas vem som står bakom den fiktiva gruppen Däckpiraterna, som hotat med att tvångsbyta däck på privatbilar bland annat i Västernorrland.

Annons

Läs också: Däckpirater hotar slå till i länet: "Byt däck, annars gör vi det"

Var inte orolig – Däckpiraterna visade sig vara en reklamkupp.

Det visar sig nu att alltihopa var en reklamkupp av en sydkoreansk däcktillverkare. Däckpiraterna har under våren hotat att nattetid byta däck på bilar som fortfarande kör med dubbfria vinterdäck.

”Hoten” har återgetts i en rad tidningar runt om i landet.

Syftet med ”kampanjen” har enligt däcktillverkaren varit att få till lagstiftning med ett förbud mot dubbfria vinterdäck sommartid.

Tillverkaren uppger att man har en frustration över det stora antalet bilar som kör med dubbfria vinterdäck även på sommaren samtidigt som dessa är överrepresenterade i olycksstatistiken.

”Att inget händer trots stora informationskampanjer och återkommande artiklar och tester i motorpress är frustrerande. Egentligen borde det i lag vara förbjudet med vinterdäck på sommaren och varje ansvarskännande bilist borde själv ta ansvar. För att få uppmärksamhet kring frågan valde vi en okonventionell väg”, säger marknadschefen i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons