Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här snackade vi om för precis ett år sedan – minns du vad som hände?

Dagens datum var för ett år sedan en tisdag. Det här var de fem mest populära nyheterna från den 18 april 2017 på Sundsvalls tidnings Facebooksida.

Annons
Vårdarna på Kristinelunds äldreboende fick till slut nog och skrev en insändare. Det blev dagens populäraste artikel. Bild: Isabelle Palo

Den mest populära nyheten från dagens datum förra året var insändaren som personalen på Kristinelunds äldreboende skickade in till ST om hur deras arbetssituation såg ut. De skickade bland annat en känga till de styrande i Sundsvalls kommun där de ställer frågorna till politikerna om de själva skulle vilja ha det som de boende när de blir äldre.

Läs: Vårdpersonal larmar: "För låg bemanning – vi bryter mot lagen varje dag"

Polishunden Yatzy och hennes förare Daniel Vesterlund. Bild: Håkan Humla

Nummer två på listan över de mest populära artiklarna handlar om den arbetsvilliga polishunden Yatzy och hennes förare Daniel Vesterlund. Läsarna fick bland annat följa med på en kontroll av en bil på Sjögatan i centrala Sundsvall.

– Skillnaden är som natt och dag, sade Daniel Vesterlund om Yatzys förmåga att ställa om till familjehund när jobbet inte kallade.

Läs: Yatzy är en vinnare i kampen mot buset: "Lediga dagar är det värsta hon vet"

Kristinelunds äldreboende var i ropet under denna dag. Bild: Isabelle Palo

Insändaren som personalen på Kristinelunds äldreboende skickade in resulterade senare i en uppföljning som var den tredje populäraste artikeln under dagen. För lite bemanning, ökade arbetsuppgifter och äldre som krävde mer fick personalen att gå på knäna.

– Vi bryter mot socialtjänstlagen, sade Carina Zetterberg bland annat.

Läs: Vårdpersonalen går på knäna – slog larm i insändare: "Man åker hem och mår dåligt"

Timrå IK firar avancemanget till SHL. För ett år sedan var det inte lika glada miner i klubben.

För några år sedan var de på ruinens brant och var bara dagar från en konkurs. Nu ser läget betydligt ljusare ut och föreningen har både fått sin ekonomi under kontroll och tagit steget upp till SHL och högsta ligan igen. För ett år sedan just idag betalades en stor skuld till Kronofogden, då drygt två miljoner kronor betalades in.

Läs: Timrå IK betalade in miljonbelopp – skuldfria hos Kronofogden: "Största bördan släppte"

Stefan Löfven gav sig in i debatten kring Sollefteå sjukhus denna dag för ett år sedan.

Striderna om Sollefteå sjukhus har varit många och tidvis hårda. 18 april 2018 gav sig statsminister Stefan Löfven (S) in i debatten. Han menade bland annat att en av anledningarna till att förlossningen vid sjukhuset lades ned var att landstingsledningen fick ärva ett budgetunderskott från den tidigare borgerliga Vårdalliansen.

Läs: Löfven lägger skulden på borgarna för vårdkaos: "Jag förstår de starka känslorna i Sollefteå"

Mer läsning

Annons