Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dintur om rekorddyra busskortet: "Har missförståtts"

En granskning från SVT visade att Västernorrland har landets dyraste busskort. Nu menar Dintur att det är en hård tolkning. "Det är inte det kortet som kommer att vara vår huvudprodukt", säger Hans Fälldin på Dintur.

Annons

Hans Fälldin, administrativ chef på Dintur.

Läs också: Nu har Västernorrland Sveriges dyraste busskort

De nya månadskorten för vuxna i Västernorrland är landets dyraste. Men efter dagens rapportering vill Dintur förtydliga att det inte kommer att vara huvudalternativet för de flesta resenärer.

Kommunkort och relationskort är två begrepp som vi ska skilja på, där relationskort är individuellt anpassat efter resenärens vanligaste resväg. Kommunkorten gäller för hela kommunen.

– De undersökningar vi gjort visar att 99 procent av alla resor sker på en stadig relationsbasis. Därför har vi tagit fram ett relationskort, som vi tror kommer att vara ett betydligt vanligare och billigare alternativ för de flesta, än vad kommunkortet är, säger Hans Fälldin.

Läs också: Ska bli smidigare att resa kollektivt – Din Tur byter kortsystem

De har fått flera reaktioner efter dagens medierapportering.

– De har varit starka. Men jag tror att den har gjort att produktutbudet missförståtts.

– Priset för kommunkortet är i överkant. Men det finns små grupper som kan behöva resa obegränsat inom en geografisk yta och då har vi beräknat ett värde på det. Men det är inte det kortet som kommer att vara vår huvudprodukt.

Bakgrunden till det nya kortutbudet är att Dintur tagit bort det tidigare "Best Price"-systemet, där det blev billigare ju mer frekvent man reste.

Läs också: Missnöje med Kollektivtrafikmyndigheten – nu säger Sundsvalls kommun upp avtalet

Mer läsning

Annons