Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter Hans Stenbergs (S) hastiga bortgång – så ska partiet gå vidare politiskt

Det råder sorg i Socialdemokraterna efter Hans Stenbergs tragiska bortgång i lördags. Men det politiska arbetet måste fortsätta. Så här ska partiet gå vidare.

Annons

Stefan Wikén berättar att sorgearbetet måste få ta sin tid. Tills vidare går Anette Lövgren in som ordförande i landstingsfullmäktige.

Läs också: Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Stenberg hastigt avliden: "Det finns inga ord"

Landstinget flaggar på halv stång och i partilokalen har tänts ljus och lagts fram en liten svart bok för att samla kondoleanser.

En stor socialdemokratisk profil i Västernorrland har gått bort – men samtidigt måste det politiska arbetet fortsätta.

Hans Stenberg satt både som ordförande i Stadsbacken, Sundsvalls kommuns moderbolag, och som landstingsfullmäktiges ordförande i Västernorrland.

– Som ordförande i Stadsbacken väljer våra medlemmar i Sundsvall ut en ersättare. Vi har så klart inte hunnit börja fundera än. Sorgearbetet måste få ta sin tid. Det finns möjlighet att nominera på ett representantskapsmötesenare, men vi vet i dag inte när det blir, säger Niklas Säwén, ordförande för S i Sundsvall.

Vad gäller landstingsfullmäktige kommer förste vice ordförande att kliva in i hans ställe tillfälligt, och det är partikamraten Anette Lövgren.

– Det skulle kännas konstigt att kasta sig in i nomineringsprocesser det första man gör. Vi måste få smälta att Hasse gått bort först. Sedan går det till på samma sätt som alltid. Valberedningen hanterar de val som ska fattas, säger Stefan Wikén försteombudsman på partidistriktet.

– Det är ett fullmäktigemöte i slutet av oktober och jag tror säkert att inpå det så kommer det börja röra på sig, säger han.

Mer läsning

Annons