Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett lugn i Ramvik dagen efter Fälldins bortgång: "Han var orädd och stod på sig"

Det var ett lugnt och soligt Ramvik under söndagen och utanför matbutiken Handlar'n stod Thorbjörn Fälldins långbänk tom. Många på orten stod den före detta statsministern nära och hade svårt att sätta ord på vad de kände när vi besökte Ramvik.

Annons

Thorbjörn Fälldin bodde i närheten av den lilla orten Ramvik utanför Härnösand under hela sitt liv, från det att han föddes och till dess att han dog. Utanför den lokala matbutiken Handlar'n står en lång bänk där den före detta statsministern tidigare skrivit sin namnsignatur. Nu står den där som ett minne av den tid då Thorbjörn Fälldin levde och verkade i byn.

Vad har han betytt för Ramvik?

– Han har nog betytt väldigt mycket för Ramvik och bönderna i stort. Han försökte driva en politik som landsbygden hade nytta av. Det var inte så mycket politik för städerna utan det var mest för landsbygden som han ägnade politiken stort åt, säger Lars Lindström.

Har du något speciellt minne av Thorbjörn Fälldin?

– Under tiden han var statsminister då tyckte jag att gjorde ett bra jobb. Han var orädd och stod på sig och var kunnig och det har jag tyckt hela tiden, säger Eva Åkesson.

Mer läsning