Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre översvämningar i Medelpad under söndagen: "Nu har det lugnat ner sig"

Artikel 13 av 35
Vårfloden 2018
Visa alla artiklar

Enligt räddningstjänsten finns det fortfarande en risk för fler översvämningar men efter fredagens och lördagens problem märker Thomas Åslin, inre befäl hos räddningstjänsten, att det blivit allt lugnare.
– Vi har en hyfsad kontroll i det stora hela, säger han.

Annons

Efter ett antal översvämningar runt om i länet har det enligt räddningstjänsten i Medelpad lugnat ner sig. Risken finns fortfarande men Thomas Åslin, inre befäl hos räddningstjänsten i Medelpad märker att situationen har blivit allt lugnare sedan fredagen och lördagens händelser.

Översvämning i Bergsåker.

– Vi har en hyfsad bild på hur det ser ut runt om i Medelpad och man kan säga att det lugnat ner sig. Nu har vi även fått höra att det kommer att bli lite kallare på natten igen så förmodligen kommer inte snösmältningen att ske i samma takt som de gjort de senaste dagarna, säger Thomas Åslin.

I Medelpad har snösmältningen drabbat vägar och boende hårt. Senast under söndagen fick hästar evakueras ur ett översvämmat stall i Matfors.

Under lördagen bildades höga nivåer av vatten på Sättnaån och då orsakades en större översvämning i Bergsåker. Även utanför Ånge fick en väg i Östavall stängas av efter att ha blivit så översvämmad att ingen trafik kunde ta sig förbi.

Översvämning i Bergsåker.

Räddningstjänsten meddelar att kommunen under helgen har varit ute och gjort mätningar på flera platser i Medelpad. Inget utöver det vanliga ska ha mätts.

– Vi har det under hyfsad kontroll i det stora hela. Efter helgen kommer vi att ha ett möte med kommunen, säkerhetsfolk och stadsbyggnad för en återkoppling. Är det så att läget försämrats tills dess så kommer vi att sätta igång med någon form av arbete men lyckligtvis är vi inte där än, säger Thomas Åslin.

Läs också: Översvämmade källare och vägar – följ vårflodens framfart i vår liverapport

För Plus-kunder: Så räddar du huset när vårfloden slår till – expertens bästa tips: "Blir det fel väder går vi ut med varningar"

Översvämning i Bergsåker.

Alla artiklar i
Vårfloden 2018
Annons