Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera anmälningar om blottare på kort tid – polisen: "Allvarligt brott"

Den senaste tiden har det har det kommit in flera anmälningar om så kallade blottare i Medelpad. På minst två orter har vittnen sett blottare. Polisen ser allvarligt på den här typen av brott.
– Ja det tycker jag. Framför allt unga tjejer kan bli jätterädda, säger Anderz Olsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Annons
Arkivbilder: TT

Den 19 april larmade två unga tjejer om att de sett en blottare i Tallnäs. Det visades sig senare att fler hade sett mannen.

Läs också: Blottare i farten i Tallnäs – polisen har letat mannen med hundpatrull

Redan veckan innan, den 13 april var en annan blottare i farten. På bussen mot Matfors anmäldes en man av inte mindre än tre olika personer. En flicka på bussen, berättade för sin mamma vad som hänt när hon kom hem, varpå mamman anmälde händelsen till polisen.

Två tjejer i tonåren ringde direkt från bussen till polisen, som hann ikapp bussen på Sidsjövägen.

– Man kunde få mannen utpekad och han hade även en kniv på sig. Tydligen är han känd av oss sedan tidigare, säger Anderz Olsson.

Polisen har alltså koll på ett fåtal "kända" blottare, men den man som ska ha setts i Tallnäs i torsdags har ännu inte gripits. Anderz Olsson menar att det är just vid den här tiden på året som polisen får in anmälningar om blottare.

– Jag tycker att det är ett väldigt konstigt beteende. Många som ser det tycker att det är väldigt obehagligt, säger Anderz Olsson.

Är det ett allvarligt brott?

– Ja det tycker jag. Framför allt unga tjejer kan bli jätterädda, medan vuxna personer kanske blir mer förbannade och irriterade. Jag har läst om någon forskningsrapport som menar att det finns vissa som blottar sig där det i slutändan blir mycket allvarligare brott.

Mer läsning

Annons