Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera miljoner till cancervården i länet – köerna ska kortas

Nu har regeringen beslutat att betala ut 4,7 miljoner kronor till cancervården i Västernorrland. Pengarna ska gå till att korta köerna.

Annons

Det är den första halvan av årets statsbidrag som betalas ut och totalt kan landstingen få ytterligare nästan 200 miljoner kronor till i år. Men för att få mer pengar i höst måste landstingen klara av kraven som regeringen och SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) kommit överens om.

– Vi ser att regeringens satsning börjat ge resultat för att korta väntetiderna i cancervården, men än är vi inte nöjda och mer måste göras, säger socialminister Annika Strandhäll, i ett pressmeddelande.

För att få bidraget har regionerna och landstingen skickat in handlingsplaner som beskriver hur årets arbete med införandet av de standardiserade vårdförloppen ska ske.

– Vi har fått Region Västernorrlands handlingsplan för det fortsatta arbetet med standardiserade vårdförlopp i cancervården. Då handlingsplanen uppfyller grundkraven får Västernorrland ta del av medlen som regeringen avsätter för en bättre cancervård, med 4,7 miljoner kronor. Dessutom finns det möjlighet till mer pengar under året, säger Annika Strandhäll.

För att få ta del av den andra halvan ska landstingen senast i november visa att de har uppfyllt kraven i årets överenskommelse.

Foto: Arkiv.

Mer läsning

Annons