Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera vapenbrott i Sundsvall och Timrå – polisen hittade pistol hos obehörig: "Det har slarvats med vapentillstånden"

Polisen har under veckan skrivit flera anmälningar om vapenbrott i Sundsvall och Timrå. Bland annat har en pistol hittats hos en person som inte har behörighet att äga en pistol.

Annons

I ett dödsbo i Sundsvall, som rensades ut av anhöriga, hittades i veckan ett skjutvapen som den avlidne inte hade haft tillstånd att förvara.

I Timrå har en person fått sina vapen omhändertagna av polisen eftersom personen i fråga inte hade tillstånd att ha dem. I bostaden hittades bland annat en pistol och ammunition.

Efter att en person i Sundsvall greps och blev misstänkt för misshandel gjorde polisen en husrannsakan för att se över personens vapeninnehav. Då omhändertog polisen vapen som personen inte hade behörighet för. Dessutom ska polisen ha hittat vapen tillhörande två andra personer i mannens i vapenskåp.

– Det gör att den här mannen gjort sig skyldig till två typer av vapenbrott. Man får inte förvara andras vapen utan ett särskilt tillstånd gällande vapenförvaring åt andra, säger Patrik Sundlöf, förundersökningsledare vid polisen i Medelpad.

Han berättar vidare att även de två personerna som förvarat sina vapen hos mannen också därmed har gjort sig skyldiga till brott.

– Man behöver ju även ett särskilt tillstånd att ha sina vapen förvarade hos någon annan. Det här behöver inte betyda att vapnen har förvarats på ett mindre säkert ställe än om de här två personerna hade haft dem hemma hos sig själva, kanske tvärtom till och med. Men, det räknas ändå som brott, ganska onödiga brott. Det har helt enkelt slarvats med tillstånden, säger Patrik Sundlöf.

Foto: Polisen/TTArkivbild.

Mer läsning

Annons