Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlossningsvården i Västernorrland ska förbättras med statliga pengar

Landstinget Västernorrland har fått 12,5 miljoner kronor statliga utvecklingsmedel att förbättra förlossningsvården och kvinnors hälsa.

Annons

Det handlar bland annat om att stärka vården och eftervården av nyförlösta kvinnor och att stärka deras hälsa. Pengarna ska bland annat användas till att anställa fler barnmorskor.

I Sundsvall ska man öka bemanningen med tre och en halv barnmorsketjänster och fem undersköterskor, i Örnsköldsvik ska tre barnmorskor anställas och i Sollefteå handlar det om en ökning med två undersköterskor, skriver P4 Västernorrland på sin hemsida.

– Avsikten är att öka närvaron av barnmorskor hos en födande kvinna. Det har nämligen visat sig att trygghet under förlossningen är avgörande för hur väl man kan genomföra en normal förlossning. Det blir mindre behov att genomföra kejsarsnitt, säger Marju Dahmoun, verksamhetschef för kvinnosjukvården i Västernorrland till P4 Västernorrland.

Läs också : Förlossningsvården ska bli bättre

Satsningen görs både inom kvinnosjukvården och inom primärvården. Inom primärvården ska det göras insatser för att exempelvis förbättra inkontinensvården och satsningar på gynekologiska cellprovskontroller (GCK)

Läs också: Nu ser det ljusare ut för förlossningen

Mer läsning

Annons