Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är det populärast med husbilar i länet: "Intresset ökar hela tiden"

Sommaren närmar sig och med det blir också länets husbilar mer synliga efter vägarna. Ånge är enligt ny statistik också lite speciellt. Kommunen är nämligen en av de mest husbilstäta kommunerna i landet.

Annons
Ånge är den mest husbilstäta kommunen i länet. Bild Christine Olsson / TT

Intresset för att semestra med husbil fortsätter att öka. Nu visar nya siffror att Ånge är den mest husbilstäta kommunen i Västernorrland. Detta efter statistik som Nyhetsbyrån Siren tagit del av.

– Intresset för husbilsåkandet ökar hela tiden. Vi ser att det är fler yngre och fler barnfamiljer som köper husbil nu, säger Leif Edström, ordförande för föreningen Husbilsklubben.se till Siren

Enligt statistiken finns det 3 273 stycken husbilar i länet. De flesta av dem finns i Sundsvall och minst antal husbilar finns det i just Ånge. Men trots det låga antalet husbilar i kommunen är snittet desto högre. Det finns i Ånge 21 husbilar per 1000 invånare enligt statistiken. Något som placerar kommunen i topp av länets kommuner. Det är även en delad sjuttondeplacering i landet av totalt 290 kommuner.

Så många husbilar finns det i kommunerna:

Grafik: Siren

För kommunerna i Sundsvall och Timrå är snittet lite lägre. Där finns det istället 12 respektive 16 husbilar per 1000 invånare. Ett resultat som placerar Timrå på en plats 95 på listan och Sundsvall på plats nummer 203.

Flest husbilar i snitt finns nere på västkusten. Närmare bestämt på Orust, där det finns 27 husbilar per 1000 invånare. I botten placerar sig flertalet kommuner i Stockholms län där snittet enbart är 2 husbilar.

Mer läsning

Annons