Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Medelpads bästa restauranger – de tar plats på White Guide

Det finns mycket att välja på i matväg i Västernorrland. Sedan tidigare har det funnits tio restauranger i prestigefyllda White Guide. Nu finns det ytterligare en till – nämligen restaurangen Vägg i vägg i Härnösand. I Medelpad finns det inga nyheter jämfört med förra året.

Annons
I Medelpad finns det inga nyheter på White Guide-listan. Bild: Tomas Oneborg/TT

Västernorrland har sedan förra året med tio restauranger med i White Guide. Förra året lades En liten krog i Sundsvall till och till årets upplaga finns ytterligare en ny – Vägg i vägg i Härnösand.

– Det känns mycket roligt och hedrande, det är ett kvitto på att vi jobbar rätt, säger Jonatan Norberg som driver restaurangen i ett inlägg på restaurangens Facebook-sida.

Restaurangen öppnade 2003 och Jonatan Norberg driver restaurangen tillsammans med sin fru Sofia Norberg.

Jonatan Norberg, som driver Vägg i vägg i Härnösand.

Totalt finns det 600 restauranger med i Sverige på listan, varav 87 nya. I White Guides bedömning premieras kvalitet och nyskapande.

"Vi konstaterar också att kvaliteten på årets urval av krogar är högre än någonsin tidigare" skriver White-Guide redaktionen i ett pressmeddelande.

I Medelpad finns sedan tidigare APA, Invito, Rå, Casiopeija i Sundsvall, samt Lörudden, En liten krog och Skatans café och krog i Njurunda med på listan.

I Ångermanland fanns sedan tidigare Linnea och Peter i Örnsköldsvik, Gårdsbutiken i Nordingrå och Ulvö hotell med på listan och Vägg i vägg i Härnösand gör alltså restaurangerna sällskap på listan.

Mer läsning

Annons