Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon blir ny gemensam regionchef för LRF Västernorrland och Jämtland: "Känns jätteroligt och spännande"

Susanne Öberg blir gemensam chef för LRF Västernorrland och Jämtland. Områdena kommer att skapa en gemensam personalorganisation.

Annons

Under gårdagen blev det klart att Lantbrukarnas riksförbund får en gemensam regionchef i Susanne Öberg.

– Det känns jätteroligt och spännande. Det är ju stora utmaningar som vi står inför inom det gröna näringslivet, då särskilt äganderätten som vi ser att det tummas på och inte ses som självklar. Vi kommer att fortsätta jämka målen inom miljö och produktion. Vi ser en ökad efterfrågan på lokalproducerat hos konsumenterna och där behöver vi öka kvanititeterna, säger hon och fortsätter:

– Det behövs en näringspolitik som möjliggör detta och där går vi samman för att skapa opinion för våra frågor.

Valet av en gemensam regionchef innebär inte nödvändigtvis att man kommer att slå ihop de båda regionerna. De båda regionkontoren i Ås och Kramfors kommer att finnas kvar. Förändringen handlar framförallt om personalorganisationen, de båda regionerna kommer fortsatt att behålla sin nuvarande styrelse och funktion. Regionchefen kommer att dela sin tid mellan båda regioner.

– Jag kommer att vara varannan vecka i Ås och varannan i Kramfors. Det kommer att fungera bra då vi har två medarbetarlag som både är drivna och självständiga, men vi behöver prata ihop oss, säger Susanne Öberg.

Susanne Öberg har arbetat inom olika roller på organisationen sedan år 2000. De senaste fyra åren har hon varit regionchef för Västernorrland.

Mer läsning

Annons