Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bli en blöt Valborg: "Kommer ett kraftigare område med regn"

Att sitta och glassa i solen efter en historiskt snörik vinter är det nog många som längtar efter. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge brukar det ju heta. För försommarvärmen verkar vänta ett tag till med att göra sitt intåg på riktigt i länet.
– Det kommer komma ett kraftigare område med regn, säger Ingrid Erron, vid Foreca.

Annons
Ingrid Erron vid vädertjänsten Foreca. Bild: Foreca, Arkivbild

Förra veckan bjöd på ett soligt väder och vårtecknen runt om i länet har börjat visa sig så smått. Den där riktiga värmen har dock inte gjort sig riktigt påmind i länet ännu. Södra delarna av Sverige har däremot redan fått ta del av värmen på riktigt under förra veckan. Bland annat var det 27,2 grader i Oskarshamn under fredagen. Då kom länet inte upp i lika höga temperaturer som i söder utan hade temperaturer kring 15 grader.

Den där riktiga försommarvärmen ser tyvärr fortsatt ut att dröja ännu ett tag till.

Lagom till Valborgsmässoafton kan det vara läge att leta reda på regnjackorna. För i början av nästa vecka väntas det komma ett större regnområde som kommer att röra sig utmed länet. 10 till 20 millimeter regn väntas falla efter kustbandet under måndagen och tisdagen.

– Det är lite osäkert hur mycket som kommer, men i början av nästa vecka kommer det komma ett kraftigare regnväder, säger Ingrid Erron vid vädertjänsten Foreca.

De närmaste dagarna fram till helgen väntas inte heller något muntert väder över länet. Ostadigt väder med växlande molnighet och kanske någon skur är vad som kommer att erbjudas i vår del av landet. Framåt kvällarna kommer det att kunna klarna upp lite grann för att sedan övergå till mulet under morgontimmarna. Till helgen väntas det komma in ett sammanhängande regn över länet och bli allmänt mulet väder.

Mer läsning

Annons