Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Näslund: Nu fortsätter vi att utveckla journalistiken

Annons

 

Karin Näslund är chefredaktör och ansvarig utgivare för Sundsvalls Tidning.

Utvecklingen av journalistiken går med stormsteg. För inte allt för många år sen var livesändningar vid stora nyhetshändelser och från idrottsevenemang något som var otänkbart för ett traditionellt mediehus. Nu är det vardag - både för vår publik och för oss på redaktionen.

När snöstormen slog till förra veckan var det självklart för oss att liverapportera i både text och med rörlig bild, parallellt med mer traditionella artiklar.

Lika tydligt var mottagandet hos publiken; prenumeranter loggade in och läste, många passade på att skaffa pluskonton för att kunna följa rapporteringen och en stor del av publiken tog del av vår journalistik i form av rörlig bild.

Där det förr räckte att rapportera långt senare i en papperstidning, behöver vi i dag både vara sekundsnabba digitalt samtidigt som vi också erbjuder nyheter förpackade och tryckta på papper.

Vi försökte ge läsaren den fullständiga bilden av ovädrets framfart och konsekvenserna av detsamma.

Tack vare våra digitala kanaler når vi också ut direkt till publiken, och som läsare hos oss kan man omedelbart få kännedom om trafikstörningar eller vädervarningar.

Den digitala utvecklingen återfinns i hela vårt samhälle och driver på utveckling på olika plan. Den påverkar dig som läsare, som bankkund och som medborgare. Vårt uppdrag som lokal nyhetsförmedlare blir att hänga med i svängarna för att möta de nya behov och önskemål som vår publik har.

För att fortsätta vara den bästa och mest relevanta nyhetsförmedlaren så måste vi erbjuda nyheter på olika sätt. Där det förr räckte att rapportera långt senare i en papperstidning, behöver vi i dag både vara sekundsnabba digitalt samtidigt som vi också erbjuder nyheter förpackade och tryckta på papper. Olika kunder vill ha olika saker, och för att nå ut med den lokalt viktiga journalistiken så behöver vi kunna ha olika erbjudanden till olika personer.

För att kunna ge dig den bästa nyhetsleveransen kommer vi också att fortsätta att ta betalt för vår journalistik.

Därför har vi också olika erbjudanden till dig som kund, till olika priser. Komplettkunder betalar mest, men får också mest för sina prenumerationspengar; papperstidning, e-tidning och plusmärkt innehåll på sajt och i app. Pluskunder kommer billigast undan, och har tillgång till det plusmärkta innehållet. Däremellan finns paketet med både plus och e-tidning, en prenumerationsform som många väljer.

Oavsett vilken form som passar dig så kommer vi att fortsätta bevaka och rapportera om vad som händer lokalt hos dig. För att kunna ge dig den bästa nyhetsleveransen kommer vi också att fortsätta att ta betalt för vår journalistik.

PLUS: Du vet väl att du som papperstidningsprenumerant och plusläsare kan ta del av plusmärkt innehåll på närmare 40 lokaltidningssajter?

UTROPSTECKEN: Kontakta kundtjänst om du vill ha hjälp att se över din prenumeration - eller teckna en ny

 

Mer läsning

Annons