Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karin Näslund: Nu ökar upplagan igen – det tackar vi er läsare för!

Annons

Populär restaurang stänger, travhäst på flykt och mannen som hade änglavakten när han klämdes fast under en skorsten.

Du känner kanske igen nyhetshändelserna ovan? De är några av våra mest lästa artiklar på ST.nu tidigare i veckan.

Varje vecka loggar 30 000 läsare in för att ta del av innehållet på våra båda nyhetssajter i Västernorrland. Det är läsare som betalar för digital journalistik – och de börjar vara ganska många. Så många att vi under fjolåret bröt den negativa upplagetrenden i Västernorrland. I stället ökade vi upplagan för våra betalda produkter, vilket inte har skett många gånger sen tidigt 90-tal.

Läs också: Upplagan för tidningarna i Västernorrland ökar – chefredaktören: ”Ett trendbrott”

Hösten 2016 lanserade vi vår Plustjänst. Den innebär att alla som vill ta del av vår unika, lokala journalistik måste betala för sig.

För alla som prenumererar på papperstidningen eller e-tidningen så ingår självklart också det Plusmärkta innehållet.

2017 blev det stora genombrottsåret för betald, digital journalistik. Det märks hos många lokala nyhetsförmedlare runt om i landet.

Tack vare att så många nya kunder väljer att betala för att ta del av lokala nyheter hos oss så har vi alltså en positiv trend på upplagan.

Det är otroligt glädjande! Inte bara för oss som dagligen jobbar med journalistik, utan för alla som är intresserade av vad som händer i vårt vackra län.

 

Att fler är villiga att betala för journalistiken säkrar verksamheten framåt. Den möjliggör för oss att fortsätta granska kommunerna, bevaka evenemang och ställa de kritiska frågorna. Utan er läsare vore det inte möjligt.

 

Därför vill jag tacka ödmjukast för det förtroende som du som läsare har gett oss, och vi ska förvalta det på bästa sätt. Vi kommer att fortsätta satsa på den lokala journalistiken, samtidigt som vi vill erbjuda er läsare en utblick från hemkommunen. Inom länet har vi många frågor som binder oss samman – och som splittrar oss.

År 2018 är dessutom valår – jag lovar att vi inte kommer att ligga på latsidan!

 

PLUS: Solen skiner och snart är det sommartid

MINUS: Efter en slaskfri vinter är det nu dags att ta fram galoscher, om man hade några.

 

Mer läsning

Annons