Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritiserade bemanningsföretaget avbryter uppdraget vid Sollefteå sjukhus

Flera sjuksköterskor från Orange Hälsa avbryter sina uppdrag för Landstinget Västernorrland.

Annons

De tre sjuksköterskorna från bemanningsföretaget Orange Hälsa, som arbetat vid avdelning 15 på Sollefteå sjukhus, har begärt att få avbryta sitt uppdrag för landstinget.

Men när vi når Maria Kylili som är driftskoordinator på bemanningsföretaget Orange Hälsa så är uppgifterna obekanta.

– Min kommentar är att i nuläget så har jag ingen kännedom om det här och det är ingenting som är klart vad jag vet. Men är det så att sjuksköterskorna inte vill stanna kvar där så är det upp till dem. De har ju ett eget val att avsluta om de vill. Men jag känner inte till att det här är bekräftat och klart, säger Maria Kylili, bemanningsföretaget Orange Hälsa.

Läs också: Sjuksköterskor i Sollefteå tvingas jobba dubbelt

Enligt Landstinget Västernorrland kommer det få konsekvenser för den berörda vårdavdelningen vid Sollefteå sjukhus i sommar. Enligt ett pressmeddelande kan det komma att påverka tillgången på antalet vårdplatser för akut kirurgi, ortopedi samt medicin under den närmsta tiden.

När vi når landstingsstyrelsens vice ordförande Jan-Olov Häggström (S) har han svårt att kunna uttala sig.

– Jag vet inget egentligen, inget mer än det som står i pressmeddelande. Jag har varit borta i Stockholm och har väldigt svårt att uttala mig åt något håll innan vi har haft personalutskottsmötet som vi ska ha nu på torsdag. Annars blir det bara spekulationer och att jag får gå på andrahands uppgifter, säger han.

Läs också: Efter larm om billig arbetskraft på Sollefteå sjukhus – toppolitiker kallar till krismöte

Hur påverkar det här vården på Sollefteå sjukhus i sommar?

– Det vet inte jag, utan det är i så fall sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson som får svara på det. Nu kommer ännu mer ansträngningar att göras för att få tag i nya sjuksköterskor för att man ska kunna bemanna upp på sjukhuset i sommar, säger Jan-Olov Häggström.

Nina Fållbäck Svensson uppger i ett meddelande att hon inte vet hur det aktuella läget är.

Läs också: Oranges vd bemöter kritiken: "Vi följer alla regler"

Mer läsning

Annons