Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man bet och kränkte syster – döms till fängelse

Mannen blev arg när hans syster inte löd honom – klippte av henne håret och bet henne. Nu döms han för misshandel och ofredande.

Annons

I juni kom en ung kvinna med blodigt ansikte in till en polisstation. Hon ville anmäla sin bror för misshandel. Kort därefter väcktes misstankar om att detta inte var första gången han slagit eller kränkt henne.

I förhör har kvinnan berättat att brodern blev våldsam efter att han sett ett meddelande från en man i hennes mobiltelefon. Kvinnan har själv berättat att hon fattat tycke för en man, men att brodern inte accepterar det.

Han ska bland annat ha sagt att hon inte får prata med mannen mer. Sedan började han klippa i hennes hår. Kvinnan försökte hindra honom genom att hålla sin hand om håret, då bet han henne i handen för att komma åt och klippa mer av håret.

När kvinnan kom in blodig på polisstationen uppgav hon att det handlade om att brodern kastat en soppåse i ansiktet på henne.

Tingsrätten anser att mannen gjort sig skyldig till ofredande genom att klippa av henne håret och även misshandel genom att bita henne i handleden. Av utredningen framgår det också att brotten begåtts eftersom mannen vill styra och kontrollera kvinnan.

Mannen frikänns däremot från att ha slagit henne med soppåsen i ansiktet eftersom det inte bevisats att han ville skada henne då. Kvinnan har också uppgett i förhör att brodern råkade slå henne med påsen.

Mannen som är bosatt i Medelpad stod åtalad för grov fridskränkning, men frikänns från det eftersom rätten anser att det inte handlade om upprepade kränkningar utan att gärningarna skett vid ett tillfälle.

Tingsrätten dömer nu mannen till två månaders fängelse för misshandeln och ofredandet.

Mer läsning

Annons