Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man hittades av skoterklubb efter stort sökpådrag: "Hatten av för alla som hjälpt till"

Ett stort sökpådrag inleddes efter att en skoteråkare försvunnit vid länsgränsen mellan Järkvissle och Sörbygden, nordväst om Liden, på tisdagseftermiddagen.
Till slut var det frivilliga från en skoterklubb som hittade mannen, nedkyld men i övrigt vid god vigör.

Annons
Montage: Johan Nilsson/TT/Google Maps

Mannen, som är i 50-årsåldern, begav sig ut på skotertur vid 16-tiden och vid 18 ska han ha hört av sig till anhöriga eller bekanta och meddelat att han kört fast med skotern och inte visste var han var, men att han befann sig i närheten av en kraftledningsgata.

Privatpersoner från en skoterklubb åkte därefter ut och letade efter honom, men när de inte hittat eller hört av honom igen larmades polisen. Vid 22:30-tiden inleddes en större sökinsats.

– Han beskrevs vara van vid att vara i terrängen, men man kan ju skada sig eller hamna i en situation där man inte kan tillkalla hjälp, säger Roberth Björkman, befäl vid polisens regionledningscentral.

Räddningstjänst, polis och fjällräddare kallades ut och även polishelikopter beställdes från Stockholm, men den hann inte anlända innan mannen hittades.

– Det är alltid knepigt att söka i terrängen, men vi har väldigt bra manskap att tillgå i fjällräddningen och även gemene man vill ju ställa upp vid sådant här. Det blir ett väldigt engagemang när en person är i nöd och man tänker att man ju gärna hade velat ha hjälp själv i en sådan situation, säger Roberth Björkman.

Under tidiga natten mot onsdag hittades mannen av personer i skoterklubben. Han ska enligt uppgifter från polisen ha befunnit sig i området kring Kråkstensjön, på länsgränsen mellan Västernorrland och Jämtland några kilometer rakt väster om Järkvissle.

– Han var lite nedfrusen men gjorde bedömningen att han inte behövde någon vård.

Polisen vill rikta ett tack till de personer som engagerade sig i söket efter skoterföraren.

– Det gick bra, så det var trevligt. Hatten av för alla som varit med och hjälpt till, säger Roberth Björkman.

Mer läsning

Annons