Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medan du sov: Många svenskar aktiva under nattens OS i Brasilien

Så var natten i Medelpad.

Annons

Lokalt:

Polisen rapporterar om en lugn natt i Medelpad.

Väder:

Här hittar du väderprognosen för din kommun i dag

Följ väderleksrapporten här

Pollenprognosen

Karta: Så är läget på vägarna

Sverige:

Ett godståg med 80 ton tunga vagnar har spårat ur söder om Finspång. Flera vagnar i det 500 meter långa tåget ska ha rasat från rälsen.

En förskola har under natten brunnit i Uppsala. Larmet om den kraftiga branden på Flogstavägen kom klockan 01.49. Under natten var branden fullt utvecklad.

Internationellt:

Den amerikanska hälsoministern Sylvia Mathews Burwell utlyser ett nödläge i det självstyrande territoriet Puerto Rico på grund av spridningen av zikavirus.

Den kurdisk-arabiska alliansen SDF har tagit kontroll över hela staden Manbij från terrorgruppen IS nära den turkiska gränsen i Syrien, uppger en talesperson för alliansen.

Sport:

Sveriges damlandslag i fotboll får möta Brasilien i OS-semifinalen på tisdag. Brasilien slog i sin kvartsfinal Australien efter en dramatisk straffläggning.

Det stannar vid guld, silver och brons. OS över för Sjöström och Alshammar.

Det blir ingen OS-final i längdhopp för Michel Tornéus.

Mehraf Bahta tog det försiktigt och låg länge långt bak i fältet, men tog sig till slut ändå enkelt vidare till semifinal på 1 500 meter vid OS i Rio.

Sverige klart för kvartsfinal i lagpingisturneringen i OS.

Ska det bli en svensk medalj i skeet? Ska det bli två? Chansen finns efter en nästintill perfekt första dag av Marcus Svensson och Stefan Nilsson.

Prenumerera på Morgonkollen:

Hände det något medan du sov? Prenumerera på morgonmejlet från ST.nu så får du koll på läget – varje morgon! Här kan du anmäla dig.

Tipsa oss:

Har du ett nyhetstips, eller vill komma i kontakt med oss på redaktionen? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72060 eller mejla tips@st.nu.

Följ oss på sociala medier:

Facebook: MediehusetST

Twitter: @STnu

Jan-Arne Bäckström

Henrik Sjöström

Mer läsning

Annons