Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu kan du se om du blivit antagen till Mittuniversitetet

Under tisdagen gick antagningsbeskeden ut till de som sökt utbildningar vid Mittuniversitetet. I år har drygt 9900 antagningar beslutats. Några av de populäraste utbildningarna är psykolog-, socionom- och i beteendevetenskapliga programmet.

Annons

Läs också: Unikt program på Mittuniversitetet tar inte emot studenter i höst

När ansökningstiden till höstens utbildningar gick ut i april hade nära 35000 personer sökt en utbildning vid Mittuniversitetet. Av dem har drygt 10000 personer sökt en utbildning vid Mittuniversitetet som sitt förstahandsval, vilket är den tredje högsta noteringen någonsin vid en sökomgång.

Under hösten kommer det även att ske en del förändringar då lärarutbildningarna och beteendevetenskapliga programmet flyttas från Härnösand till Sundsvall.

– Det är högre söktryck nu på utbildningarna efter flytten, men det är svårt att säga att det beror på det. Det är en trend i hela landet att ansökningarna till lärarutbildningar ökar. Det har varit mycket skriverier i medier och samhällsdebatten om behovet av lärare och det påverkar att våra lärarutbildningar blivit mer populära. Det är många som söker utbildningar där det finns jobb, säger Kicki Strandh, kommunikationschef vid Mittuniversitetet.

Universitetet erbjuder i höst ett 70-tal programutbildningar och cirka 200 kurser, utbudet av kurser har minskat jämfört med föregående år.

Varför är det färre kurser i år?

– Utbildningsbehovet ser vi över hela tiden och antalet kurser beror på hur mycket anslag vi får. Nu har vi fått mindre anslag och därför har vi fått justera utbudet och då har vi valt att prioritera programutbildningarna, säger Kicki Strandh.

De som är antagna till utbildningar har till slutet av juli på sig att svara på antagningsbeskedet. I början av augusti skickas besked till den andra antagningsomgången ut.

Mer läsning

Annons