Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny utvecklingsdirektör till Region Västernorrland: "Vi är med och gör skillnad"

Nu är det klart att Märta Molin blir Region Västernorrland, tidigare Landstinget Västernorrlands, nya direktör för regional utveckling. Sedan december har hon arbetat som tillförordnad regional utvecklingsdirektör, skriver man i ett pressmeddelande.

Annons
Bild: Region Västernorrland. Märta Molin, direktör för regional utveckling.

Märta Molin har även arbetat som kulturchef i Region Västernorrland.

- Det har hänt väldigt mycket på den här förvaltningen de senaste åren och jag tycker om att jobba med de viktiga frågor som vi ansvarar för. Att få jobba i offentlig verksamhet på medborgarnas uppdrag är både fint och ansvarsfullt. Vi är med och gör skillnad, säger Märta Molin, i pressmeddelandet.

Regiondirektör Hans Wiklund är nöjd över rekryteringen.

- Jag ser att Märta Molin har den kompetens och erfarenhet som vi behöver för att förvalta och vidareutveckla vår regionala utvecklingsverksamhet. Jag känner mig också trygg med att hon är en tydlig bärare av den offentliga värdegrund som är en så central utgångspunkt i vår verksamhet, säger Hans Wiklund, i pressmeddelandet.

Förvaltningen Regional utveckling ansvarar för verksamhetsområdena regional utvecklingsplanering och tillväxt, kultur, konst och bibliotek, kollektivtrafik, IT och infrastruktur, miljö och hållbarhet, folkbildning samt internationellt samarbete.

- Att Region Västernorrland för ett år sedan tog över det regionala utvecklingsansvaret från länsstyrelsen innebär nya roliga arbetsuppgifter och utmaningar. Vi är en del i ett viktigt samhällsbygge och vi ska fortsätta utveckla former för bra hållbar samverkan med kommuner, organisationer och civilsamhälle, säger Märta Molin, i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons