Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens uppmaning till sportlovstrafikanterna: "Vi vill undvika olyckor"

Under söndagen är det en stor stugbytardag i fjällen då många som har haft sportlov åker hem – och många som inleder sportlovet åker dit.
Nu uppmanar polisen bilisterna att ta det lugnt ute på vägarna.
– Det är mycket trafik som rör sig på vägarna och vi vill undvika olyckor, säger Marie Andersson på polisen.

Annons
Bild: Mostphotos.

Många i södra Sverige har haft sitt sportlov under vecka 9 och då spenderat tiden i fjällen, men nu är det dags för dem att packa väskorna och bege sig hemåt. Istället är det många andra som har sportlov till veckan och är på väg till fjällen, vilket gör att trafiken kan vara tät på vägarna runtom fjällområdena, på E14 och E4.

Det kan vara besvärligt att köra när det snöar och lätt bildas snörök på vägarna samtidigt som det är svårt att se om det är halt.

Därför vill polisen nu ge några tips till bilresan.

- Håll avstånden och sänk hastigheten! Tänk på att det är viktigare att komma fram än att det ska gå fort till eller från fjällen, säger Annie Åkerlund, yttre befäl vid polisen i Jämtland.

Något annat man ska se upp med är väglaget i sig och att ha god uppsikt över vägen då det finns risk för viltolyckor.

– Om det är halt ute ska man ta de lugnt. Sedan beror det på vart man kör, men man får tänka på att det kan komma vilt på vägbanan. När det är mycket snö letar de sig upp på platser där de kan stå – och då kan det vara på just vägarna, säger Marie Andersson, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Polisen kommer att kontrollera trafik och trafikanter under hela dagen.

Mer läsning

Annons