Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Region Västernorrlands nya personaldirektör utreds för fusk om avgångsvederlag i Göteborg

Artikel 2 av 7
Personaldirektören fick sluta – innan hon börjat
Visa alla artiklar

Karin Åhström tillträder som ny personaldirektör vid Region Västernorrland den första maj. Nu rapporterar Göteborgs-Posten att hon utreds av Göteborgs stad för fusk gällande ett avtal om avgångsvederlag. På måndag ska partierna i regionfullmäktige träffas och diskutera frågan.

Annons
Västernorrlands nya HR-direktör, Karin Åhström utreds för fusk.  Bild: Julia Sjöberg,  Göteborgs Stad.

Karin Åhström fick lämna jobbet som personaldirektör för Götebeborgs stad i mars 2017 med ett avgångsvederlag på 95 000 kronor i månader upp till 18 månader. Enligt ett avtal ska hennes sidoinkomster ha avräknats mot avgångsvederlaget från Göteborgs stad, skriver GP.

Förra veckan avslöjade dock GP att Karin Åhström haft uppdrag som hon inte berättat om för sin tidigare arbetsgivare, det gäller omkring 400 000 kronor som hon fått för det. Nu har en utredning startat för att se om den summan kan räknas av mot avgångsvederlaget.

– Vi kände inte till uppgifterna om hennes sidouppdrag men jag har haft kontakt med henne under dagen och hon har sagt att frågetecknen rörande avgångsvederlaget från Göteborgs Stad ska vara löst innan hennes anställning i Västernorrland börjar, säger Västernorrlands regiondirektör Hans Wiklund till SVT Nyheter Västernorrland.

– Jag vill inte föregå mötet men vi har begärt att få information om alla turer i tillsättningen så att vi kan ta ställning, säger oppositionsrådet Per Wahlberg (M) till SVT Nyheter Västernorrland.

Tidigare artikel: Ny HR-direktör till Region Västernorrland: "Kommer jobba aktivt och offensivt"

Alla artiklar i
Personaldirektören fick sluta – innan hon börjat
Annons