Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resultatet av polisens trafikvecka – så många misstänks för brott

Mellan den 12 och 18 mars genomförde polisen en nationell trafikvecka med fokus mot alkohol och droger. I polisregion Nord rapporterades bland annat 33 personer under veckan för drograttfylleri.
– En stor del av trafikolyckorna med döda eller allvarligt skadade är relaterade till alkohol och droger, säger Daniel Pettersson på polisen i ett pressmeddelande.

Annons

Insatsen genomfördes mestadels genom så kallade 20-minuterskontroller. Men även riktade kontroller har genomförts mot förare som återkommande påträffas påverkade i trafiken. Man har även gjort skoterkontroller som en del av insatsveckan.

– En stor del av trafikolyckorna med döda eller allvarligt skadade är relaterade till alkohol och droger. Därför är dessa insatsveckor viktiga. De personer som har rapporterats för rattonykterhet har också erbjudits kontakt med beroendevården genom SMADIT (samverkan mot alkohol och droger i trafiken), säger Daniel Pettersson, processledare trafik region Nord, i ett pressmeddelande.

I polisregion Nord ingår länen Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland. I regionen har nio personer under trafikkontrollerna rapporterats för rattfylleri (varav två i Västernorrland) och 33 personer rapporterats för drograttfylleri (varav 12 i Västernorrland).

När polisen genomförde trafikkontrollerna upptäcktes även andra brott. Bland annat har 16 narkotikabrott uppdagats, två illegala vapen har tagits i beslag och en efterlyst person har omhändertagits.

Mer läsning

Annons