Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S:t Olavsleden topprankas av The Guardian – vandringsproffset: "Jag längtar hela tiden tillbaka"

Brittiska dagstidningen The Guardian har listat S:t Olavsleden bland 20 resmål för de som söker upplevelser bland berg och sjöar i Europa.

Annons

Dessutom har vandraren, före detta BBC-journalisten och numera frilansjournalisten Bob Walker rankat S:t Olavsleden som nummer ett bland några av världens mest kända pilgrimsleder.

– Man går genom stora skogar och förbi kristallklara sjöar. Leden är perfekt skyltad hela vägen från Sundsvall till Trondheim och svenskarna är otroligt vänliga, dessutom pratar de flesta bättre engelska än vad engelsmännen själva gör, säger Bob Walker, i ett pressmeddelande.

Bild: Ruben Heijloo/MyNewsDesk

The Guardians lista finns bland annat kanot-camping i Montenegro, hi tech-hostel i franska alperna och heta källor i Slovakien. S:t Olavsleden sticker ut som det resmål som ligger längst norrut.

– Den bästa upplevelsen var att campa i ute i det fria och sitta framför sin egen eld. S:t Olavsleden är den perfekta kombinationen av ensamhet och vänskap. Jag längtar hela tiden tillbaka, säger Bob Walker.

 S:t Olavsleden utgår från Selånger utanför Sundsvall och sträcker sig 56 mil till Trondheim i Norge.

- Det är verkligen en vandring i historiska fotspår. En gammal handelsväg vars historia sträcker sig till tiden före vikingatiden, säger Bob Walker.

Mer läsning

Annons