Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blir sensommarvädret – meteorologen tipsar: "Då kan det bli badväder"

Sommaren närmar sig slutet och dagarna blir allt kortare. I länet ser det ostadiga vädret ut att fortsätta den närmsta tiden och nu minskar även temperaturerna.

Annons

Årets väder har visat sig vara något kallare än under augusti månad tidigare år. Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca tror att vädret kommer att fortsätta vara ostadigt även den närmsta tiden.

– Tittar vi bara på den närmaste veckan så ser vi att det kommer in ett stort molntäcke över länet som inte riktigt ger oss regn men som inte heller ger oss några högre temperaturer. De närmsta dagarna landar vi nog på max 16 grader och det kommer att blåsa en hel del i dag och i morgon, säger han.

Även om delar av länet ser ut att klara sig från regn åtminstone fram till i helgen kan det redan nu börja dra in regnskurar vid kusten. Detta är en konsekvens av det lågtryck som är på väg in från öst. Men att ett regnoväder drar sig in över länet behöver inte innebära att temperaturerna sjunker direkt.

– Om man ska se något positivt med det här lågtrycket är det att det tar med sig en hel del varmluft. Innan det ordentliga regnovädret drar in under söndagen kan temperatruerna därför stiga upp emot 20 grader, säger Kristoffer Molarin.

Enligt Forecas prognos ser vädret ut att fortsätta vara ostadigt även nästa vecka och nordliga till nordostliga vindar kommer att ligga kvar över länet innan vindarna börjar avta i mitten av nästa vecka. Trots att temperaturerna kan stiga något när lågtrycket har avtagit tror Kristoffer Molarin att badsäsongen snart kan vara över.

– Det är möjligt att det skulle kunna bli badväder innan regnet drar in på söndag men annars ser det snålt ut på den fronten. Det kanske kan bli så varmt så man kan ta sig ett dopp nästa vecka men det är inte säkert, säger han.

Mer läsning

Annons