Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Samarbete för familjehem inleds mellan Sundsvalls och Timrå kommun: "Vi blir starkare tillsammans"

Grannkommunerna Sundsvalls och Timrå kommun inleder ett samarbete kring marknadsföring och rekrytering av familjehem. Kommunerna kommer nu att göra en gemensam årsplanering.
– Vi tror att rekryteringen blir effektivare om vi samarbetar eftersom vi vänder oss till samma målgrupp, säger Katrin Bergman, socialsekreterare i Sundsvalls kommun i ett pressmeddelande.

Annons

Framöver kommer Sundsvalls kommun och Timrå kommun att arbeta tillsammans kring familjehem. Bland annat kommer kommunerna att marknadsföras och delta tillsammans vid rekryteringstillfällen. Exempelvis på bussar och i tv är det tänkt att reklam med båda kommunernas loggor kommer att synas.

– Vi blir starkare tillsammans. Det blir både ekonomiskt fördelaktigt och personalbesparande, säger Katrin Bergman, socialsekreterare i Sundsvalls kommun, i ett pressmeddelande.

Kommunerna erbjuder utbildning, fortbildning, stöd av familjehemssekreterare och regelbundna träffar för aktiva familjehem.

– Vi arbetar i nära samarbete med familjehemmen för att ge barnen en så bra uppväxt som möjligt. En privat aktör riskerar att bli en mellanhand, ytterligare ett steg i vårdkedjan som kanske inte alltid blir till barnets bästa, säger Johan Vikström, enhetschef på individ och familjeomsorgen i Timrå kommun.

Förhoppningen med samarbetet är att det ska generera i flera olika familjehem då barn har olika behövs som måste matchas. Man vill hos kommunerna även få kontakt med fler kontaktpersoner och kontaktfamiljer.

Mer läsning

Annons