Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SCA-aktien faller efter rapport

Hygien- och skogsbolaget SCA:s aktie faller hårt på Stockholmsbörsen efter en delårsrapport som visar att vinsten rasade med 25 procent under årets andra kvartal. SCA-aktien tappar nästan 5 procent.

Annons

STOCKHOLM 20150415SCA.s årsstämman på Waterfront Congress Centre i Stockholm på onsdagen.Foto: Pontus Lundahl / TT / Kod 10050

SCA:s vinst före skatt föll till 2 162 miljoner kronor för andra kvartalet 2016. Det är ett vinstras på 25 procent jämfört med vinsten före skatt på 2 866 miljoner kronor motsvarande period 2015.

Läs också: SCA har inte betalat bolagsskatt i Sverige på tio år – och det kan dröja ytterligare

Resultatet tyngdes av jämförelsestörande poster på drygt 1,3 miljarder kronor, varav merparten handlar om en reservering som hänger samman med pågående konkurrensmål.Det handlar om pågående utredningar i Chile, Colombia, Polen, Spanien och Ungern.

"Jag vill understryka att vi inte tolererar någon form av otillåtet samarbete med konkurrenter. Vi arbetar intensivt med att minimera riskerna för oetiskt beteende i verksamheten genom bland annat utbildning av medarbetare i konkurrenslagstiftning", skriver vd Magnus Groth i en kommentar.

Omsättningen under andra kvartalet sjönk till 29 086 miljoner kronor, ned från 29 219 miljoner kronor ett år tidigare.

Läs också: SCA-chefen jublar inte

SCA:s justerade rörelseresultat, som för första halvåret steg med 9 procent till 6 652 miljoner kronor var sämre än väntat. Analytiker hade räknat med ett lyft till 6 765 miljoner kronor, enligt en Reuters-enkät.

Mer läsning

Annons