Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Socialdemokraterna vill satsa på tillgänglighet och trygghet i Västernorrland

Under måndagen presenterades regeringens vårändringsbudget i Sundsvall. Regeringens trygghetssatsning fortsätter och på lokal och regional nivå står tillgänglighet och trygghet i centrum. Bland annat genomförs en särskild vårbudgetsatsning på personal i vården – något som innebär 72,5 miljoner kronor till Region Västernorrland.

Annons

– Socialdemokraterna arbetar för att utveckla sjukvården. Regeringen ger bästa möjliga förutsättningar för att vårt län ska kunna utveckla en snabb och nära vård, säger Bodil Hansson (S), ordförande Socialdemokraterna Västernorrland och ledamot i partiets verkställande utskott i ett pressmeddelande.

Bodil Hansson (S).

I de kommunala satsningarna återfinns satsningar på extratjänster och på det så kallade lärarlyftet.

– Socialdemokraterna värnar om skola, vård och omsorg. Sundsvall till exempel får över 65 miljoner kronor av regeringens välfärdsmiljarder och får över 4 miljoner till extratjänster. Välfärden kommer alltid att vara en central och viktig del av det socialdemokratiska samhällsbygget, säger Bodil Hansson.

Sedan tidigare har bland annat 200 miljoner extra till polisen aviserats – ett påslag på de 7,1 miljarder kronor som satsas på Polismyndigheten och dess anställda. Även Tullen får ökade medel för att säkra Sveriges gränser.

– Socialdemokraterna tar otryggheten i Sverige på allvar. Den organiserade brottsligheten måste bort, säger riksdagsledamot Ingemar Nilsson (S) i pressmeddelandet.

I det långsiktiga trygghetsarbetet satsar regeringen på jobben.

– Alla som kan jobba ska jobba. De som står längst från arbetsmarknaden i dag behöver ges chansen till arbete. Vi satsar på fler sommarjobb för unga och på snabbare vägar in på arbetsmarknaden för nyanlända, säger Ingemar Nilsson.

Mer läsning

Annons