Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelade in samtal för att skydda sig själv – nu har Lena Thelin raderat inspelningarna

Artikel 61 av 64
Hemliga chefsavtalen i Region Västernorrland
Visa alla artiklar

De hemliga inspelningar som Region Västernorrlands tidigare personaldirektör Lena Thelin gjorde är nu raderade – av henne själv. Det rapporterar SVT Nyheter Västernorrland.

Annons
Lena Thelin, före detta personaldirektör i Region Västernorrland.

Vi har tidigare berättat att Lena Thelin satt på hemliga inspelningar av sina samtal med den före detta regiondirektören Inger Bergström. I ett mejl berättade Thelin om varför hon spelade in samtalen:

"Jag gjorde inspelningarna eftersom jag kände mig otrygg och utsatt i den situationen, och gjorde det helt enkelt för att skydda mig själv efter att under en längre period ha blivit illa behandlad och kränkt av min dåvarande arbetsgivare."

Nu rapporterar SVT Nyheter Västernorrland att det i den utredning som advokatfirman Oebergs genomfört framkommer att inspelningarna inte längre finns kvar. Detta då Lena Thelin, enligt egna uppgifter till advokatfirman, säger att hon valt att radera inspelningarna.

Den så kallade Thelinaffären uppdagades i juni förra året. Då avslöjades ett avtal med Thelin som kostade regionen 3,6 miljoner och det ledde till att regiondirektör Inger Bergström avskedades.

Alla artiklar i
Hemliga chefsavtalen i Region Västernorrland
Annons