Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för hyrsjuksköterskor på länets hälsocentraler

Från och med den första september 2018 sätter Region Västernorrland stopp för hyrsjuksköterskor på länets hälsocentraler.

Annons

Beslutet är taget av primärvårdsdirektör Anna-Lena Lundberg och hälsocentralernas verksamhetschefer.

– Vi har redan i dag väldigt få hälsocentraler som har behov av hyrsköterskor, och vi vill med stoppet se till att arbetet med att vi ska bli helt oberoende fortsätter med full kraft, säger primärvårdsdirektör Anna-Lena Lundberg, i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Vi kommer att behöva samarbeta mer mellan hälsocentralerna för att vi ska klara stoppet, exempelvis vad gäller telefonrådgivning.

Beslutet är ett steg på vägen i arbetet med att få regionen att bli oberoende av hyrpersonal. Bland annat pågår även ett arbete med uppgiftsväxling – där rätt kompetens ska göra rätt sak. Sjuksköterskor ska till exempel ta över läkares uppgifter där det är lämpligt. Undersköterskor ska på samma sätt kunna ta över vissa av sjuksköterskornas uppgifter.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla vårt teamarbete på hälsocentralerna och att få till en bättre arbetsmiljö så att våra medarbetare vill stanna hos oss, och att nya vill komma, säger Anna-Lena Lundberg.

Foto: Arkiv.

Mer läsning

Annons