Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stulna skotrar i Örnsköldsvik återfunna i Söråker – tre personer anhållna: "Tackar allmänhetens iver att hjälpa"

Två släpvagnar med två skotrar som stals i Örnsköldsvikstrakten återfanns sent på torsdagskvällen av polisen. Tre personer greps under natten och anhölls senare under fredagsmorgonen.
– Tack vare sociala medier kunde vi snabbt gripa tjuvarna – sociala medier är ovärdeliga, säger förundersökningsledaren Henrik Blusi.

Annons

Klockan var 18:30 när polisen larmades om stölderna. Skotrar stals och även ytterligare en skoter försökte stjälas från ett garage som gärningsmännen bröt sig in i. Istället stals gods från garaget.

Klockan 22:35 såg en polispatrull i Söråker det eftersökta stöldgodset.

– Tre gärningspersoner greps och de två skotrarna hittades liksom ett av släpen. Det andra återfanns senare i Örnsköldsvik. Förmodligen hade omlastning skett där, säger Erik Backlin, befäl vid polisens regionledningscentral.

De gripna, två män och en kvinna i 25-30-årsåldern, fördes till polisstationen i Sundsvall för fortsatt utredning. En av männen misstänks även för drograttfylleri.

De tre gärningsmännen kunde anhållas under fredagsmorgonen.

– Personerna har förhörts och de stulna skotrarna har varit här på stationen och ska återges till dess rättmätige ägare, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare hos polisen.

Polisen hyllade under morgonen allmänhetens insats i lokaliseringen av skotrarna.

– Stölden las ut på facebook och delades över 3 000 gånger och detta gjorde att de kunde lokaliseras. Vi är otroligt tacksamma över allmänhetens ivrighet i att hjälpa till – sociala medier är ovärderliga, säger Henrik Blusi.

Samtidigt menar han att även polisen oftast gör ett väldigt bra jobb vid liknande fall.

Mer läsning

Annons