Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brister upptäckta på matbutik – varor var omärkta och förvarades i för varma kylar

Vid en oanmäld inspektion på en matbutik i Sundsvalls kommun upptäckte miljöinspektörerna flera brister.
Kylvarorna var tre gånger så varma som rekommenderat och flera produkter saknade dessutom märkning.

Annons

Den oanmälda kontrollen på butiken gjordes i början av mars.

Då noterade man att butiken hade flera brister: kylvaror i samtliga kylrum höll inte lämplig temperatur, avfall hanterades inte på lämpligt sätt och förpackade livsmedel saknade korrekt märkning på svenska.

En brist innebär att man inte uppfyller kraven i livsmedelslagstiftningen.

Vid inspektionstillfället kontrollerades samtliga kylrummen i butiken. Där noterades att tre kylrum med livsmedel som pizzaskinka, mejeriprodukter och salami höll en yttemperatur på 15 grader.

Den rekommenderade temperaturen enligt Livsmedelsverket för att förvara kylvaror är runt fyra grader varmt för då håller maten längre och risken för att bli matförgiftad minskar.

Flera förpackade livsmedel saknade även korrekt märkning på svenska.

Förutom det hade man slängt pallar, emballage och annat avfall i en större mängd utanför verksamhetens lastkaj.

En uppföljande kontroll på butiken kommer att göra under de närmaste veckorna.

Mer läsning

Annons