Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Busskaoset på Alnö fortsätter – taxibilar finns men bara ett bolag fick frågan

Först var beskedet att taxibilar skulle ersätta kollektivtrafiken på Alnö eftersom bussarna inte kan köras i rådande halka. Strax efter det beskedet kom nästa – det finns inga taxibilar tillgängliga.

Annons
Bild: Anki Haglund/Jan Olby/Arkiv

Läs mer: Tväromvändningen – inga taxibilar kommer att ersätta inställda bussturer på Alnö

Men det visade sig inte stämma. Korrekt och riktig är att Nobinas trafikledning i Sundsvall ringt och ställt frågan om fordonsförstärkning – men endast till ett taxibolag, som svarade nej.

Andra taxibolag uppger att de har kapacitet att köra på Alnö, men de har inte fått frågan.

– Det stämmer, jag var på lunch när de ringde så jag måste kolla upp det närmare innan jag kan uttala mig, säger en representant på Nobina och lovar att återkomma till ST.

Hans Fälldin på Din Tur är förvånad:

– Ja, jag fick nyss veta det. Det är ny information för mig. De fick nej av ett bolag och gick inte vidare och ringde andra. Nobinas trafikledning hänvisar till ett avtal om fordonsförstärkning. Jag väntar nu på besked om hur detta gått till och vad avtalet innebär, säger han till ST vid 16.30-tiden.

Klockan 20.30 hade ännu ingen representant från Nobina återkopplat till ST med information kring det inträffade. Inte heller hade Hans Fälldin fått något besked från ansvariga vid Nobina.

Vad gäller kollektivtrafiken på onsdag tycker Hans Fälldin att det "ser lovande ut".

– Vädret har stabiliserats och det torkar upp. Min bedömning är att trafiken kommer att gå som vanligt på onsdag morgon, säger han men tillägger:

– Men det beror så klart på hur verkligheten ser ut då.

Mer läsning

Annons