Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frisörlinjen flyttar till Plusgymnasiet – Stenstansgymnasiet läggs ner

På torsdagen bekräftades att Plusgymnasiet i Sundsvall tar över tillståndet för frisörlinjen från Stenstansgymnasiet.
– Det passar bra ihop med de inriktningar vi redan har, säger Kia Oskarsson, rektor på Plusgymnasiet.

Annons

Sedan tidigare är det känt att Stenstansgymnasiet i Sundsvall skulle läggas ner. Deras El- & Energiprogram har sedan tidigare flyttats till NTI-gymnasiet i och nu står det även klart att frisörprogrammet tas över av Plusgymnasiet.

– Eftersom att Stenstansgymnasiet skulle läggas ner var vi intresserade av att ta över deras frisörlinje. Och de ville också att just vi skulle ta över när de hörde av sig för ett bra tag sen. Efter det har allting gått bra, säger Kia Oskarsson, rektor på Plusgymnasiet.

Verksamheten tas över redan inför kommande termin. Med eleverna som gått programmet på Stenströmsgymnasiet.

– Vi kommer att starta med de befintliga eleverna från Stenstansgymnasiet, det är tolv elever initialt. Även de nya sökande som sökt till programmet kommer att gå hos oss istället. Vi har planer på att utöka antalet elever till 16 stycken per årskull så småningom, säger Kia Oskarsson.

Kommer eleverna placeras på Plusgymnasiets befintliga lokaler?

– Vi vet inte hur det blir än, vi planerar en ombyggnad av våra lokaler. Men i och med att vi redan har hår- och makeupstylistprogrammet så har vi salonger på skolan. Det kommer nog bli en liten justering, säger Kia.

Kia Oskarsson berättar även att läraren för frisörlinjen på Stenstansgymnasiet kommer att följa med till Plusgymnasiet. Än så länge kommer ingen annan personal att anställas på grund av utökningen.

Mer läsning

Annons