Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man i 30-årsåldern erbjöd bartender i Sundsvall pengar mot sex – polispatrull ingrep

Annons

En man i 30-årsåldern misstänks för att ha försökt köpa sex av en personal på en krog i centrala Sundsvall. Brottet ska ha begåtts efter midnatt i söndags.

Strax eftter midnatt i söndags larmade en personal på en krog i centrala Sundsvall att en man erbjudit henne pengar för sex i utbyte.

En polispatrull kallades till krogen och en man i 30-årsåldern är nu misstänkt för försök till köp av sexuell tjänst.

– Han har inte hörts ännu men det kommer att ske inom kort. Straffet om man döms är upp till ett års fängelse men det vanligaste är dagsböter, säger Henrik Blusi, förundersökningsledare vid polisen i Sundsvall.

Kvinnan som arbetar på den aktuella krogen är i 20-årsåldern och hördes på plats av polisen.

Henrik Blusi berättar vidare att både försök till köp och köp av sexuella tjänster är ett stort och vanligt problem som polisen jobbar med i den mån som är möjligt.

– För att visa nu ungefär hur vanligt det är kan jag bara slå fram en sajt direkt och se här nu, tisdag morgon, att det finns sju kvinnor som erbjuder sig att sälja sex i Sundsvall, bara på den här sajten. Det är dock inte fullt ut lika vanligt att folk åker fast för det, tyvärr. När vi har möjlighet gör vi insatser för att motverka detta och vi har, som vi sagt tidigare, ett bra samarbete med hotellen i regionen, säger Henrik Blusi.

Läs även: Man i 60-årsåldern misstänks för sexköp av ung kvinna på hotell i Sundsvall

Foto: AP Photo/Alan Diaz

Mer läsning

Annons