Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall kan bli Sveriges digitaliseringskommun 2017

Sundsvall är en av åtta kommuner som har chansen att bli Sveriges digitaliseringskommun 2017.

Annons

Sedan 2001 har Sveriges digitaliseringskommun utsetts vartannat år. Det sker i Kvalitetsmässans regi – i samarbete med bland andra Sveriges kommuner och landsting, Vinnova och it- och telekomföretagen.

Syftet med utmärkelsen är som att stimulera modernisering i kommunerna med hjälp av it, lyfta fram goda exempel och inspirera andra kommuner att göra detsamma.

Alla som använder digitaliseringen för att utveckla verksamheterna, demokratin och kommunen som helhet var välkomna att vara med och tävla om titeln.

Totalt nominerades 30 kommuner och av dem har åtta gått vidare; Falkenberg, Karlskrona, Kungsbacka, Lomma, Sollentuna, Stockholm, Sundsvall och Uppsala.

Priset ska delas ut på Kvalitetsmässans invigningsgala på Göteborgsoperan den 14 november.

Till CIO Sweden berättar Sundsvalls kommuns tillförordnade it-direktör, Linda Gustafsson, om varför Sundsvall ska bli årets digitaliseringskommun.

– Vår styrka är att vi har jobbat med digitaliseringen långsiktigt. Vi tycker att öppenhet är viktigt och vi delar gärna med oss av våra data. Eftersom vi vill vara med och driva utvecklingen jobbar vi mycket med öppen källkod, och alla modeller och metoder vi tar fram kan andra ta del av. Vi ser inte på it som ett självändamål, utan vår målbild med digitaliseringen är att Sundsvall ska växa hållbart.

FLER NYHETER:

Nazismens näste – en artikelserie för dig som är Plus-kund

För Plus-kunder: Effektiviserar undervisningen med chromebooks: "Vi lär oss med eleverna"

Debatt: Replik: Hyresgäster tvingas flytta – en allvarlig konsekvens

För Plus-kunder: Succé och utgående kontrakt – GIF Sundsvalls lagkapten om framtiden: "Det står och väger"

Mer läsning

Annons