Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två kockar från Sundsvall är uttagna till fotbolls-EM: "Det blir långa dagar och stenhård körning"

Två kockar från Sundsvall är uttagna till fotbolls-EM.
Det ska bli fantastiskt kul och spännande, säger Fredrik Georgson och Olof Sjögren.

Annons

Läs mer: Efter EM-beskedet–unikt möte med Emil Forsberg i Leipzig

Till vardags jobbar duon på Quality hotel i Sundsvall. Det var kökschefen Fredrik Georgson som fick en förfrågan att sätta ihop en meny och ett team. Snart åker han tillsammans med kocken Olof Sjögren och en kollega från Stckholm till en av Camp Swedens restauranger på fotbolls-EM i Frankrike.

– Det blir långa dagar och stenhård körning. 10 000 personer bor på campen och på en sittning kan det vara 1000 personer, säger Fredrik Georgson.

Läs mer: Mästerkocken Axel, 13 år, visar sina skills i köket

På området kommer det att finnas två huvudrestauranger och två stora team med kockar och kallskänkor. På menyn kommer det bland annat att finnas svensk biff, gravlax, fisk från Göteborg och grillat.

– Det blir goa grejer på menyn. Allt möjligt. Vi tre kommer att jobba i samma kök som ett stenhårt team, säger Fredrik Georgson.

Men någon fotboll är kockteamet lite tveksam till att hinna se.

– Vi får väl titta ut genom köket på någon storbildsskärm, säger Olof Sjögren.

■ ■ För mer nyheter från Medelpad varje dag – följ ST.nu på Facebook.

Kökschefen Fredrik Georgson och kocken Olof Sjögren på Quality hotel ska laga mat på fotbolls-EM i Frankrike.

Kökschefen Fredrik Georgson och kocken Olof Sjögren på Quality hotel åker snart till Frankrike.

Mer läsning