Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidigare landshövdingen om dådet i Nice: "Vi var på samma plats kvällen innan"

Drygt fem kilometer från dådets centrum har Västernorrlands tidigare landshövding sitt sommarhus. Bara kvällen innan befann sig familjen på samma plats som över 80 personer avled på efter ett attentat på torsdagen.

Annons

Läs också: Emelie på plats i Nice: "Det är så tragiskt"

De senaste fyra veckorna har familjen Larsson varit på plats i semesterorten i södra Frankrike.

– Tanken var att jag skulle resa hem till Stockholm i dag, men vi får se hur det blir, säger Västernorrlands tidigare landshövding Gerhard Larsson.

Under 20 år har familjen haft sitt sommarhus i Nice, drygt fem kilometer från strandpromenaden som under torsdagen utsattes för ett attentat där mer än 80 personer miste livet.

Arkivbild.

– Det är otäckt, och självklart påverkas vi. Vi var på motsvarade ställe kvällen innan på nationaldagsfirande, och det är ett känt stråk med oerhört mycket människor som befinner sig där, säger Gerhard Larsson.

Han berättar att säkerheten varit stor under EM i Frankrike, men att det var förhållandevis lite bevakning under torsdagen.

– Man kan ju spekulera i att polis pustade ut efter EM och tog det lugnt i går, säger han.

Gerhard Larsson berättar på fredagsmorgonen att han befinner sig på ett bageri i närheten av huset, och att allt fungerar som vanligt.

– Man möter många och det är tryckt stämning naturligtvis. Men allt fungerar normalt och det vill de nog att det ska göra. Men man måste väl vara allmänt lite mer vaksam, säger Gerhard Larsson.

Han fortsätter:

– Vi har haft det här stället i 20 år. Vi ska inte ändra på vårt levnadssätt, det här kan inträffa var som helst.

Läs också: Hövding som inte glömmer sitt gamla revir

Mer läsning