Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nextjet sätter in jetflygplan mellan Sundsvall och Göteborg – och öppnar ny linje till Luleå

Nextjet har flugit sträckan Sundsvall – Göteborg sedan 2014 och senast i januari kunde ST.NU berätta att antalet passagerare på sträckan hade ökat med över sex procent sista kvartalet i fjol. Nu satsar bolaget på större flygplan och en ny linje.

Annons

I januari berättade ST.NU att drygt 10 000 passagerare i fjol flög med bolaget Nextjet mellan Sundsvall och Göteborg, vilket var en minskning med en procent jämfört med året innan.

Men sista kvartalet av 2016 gick det betydligt bättre och en klar ökning noterades, som Nextjets försäljnings- och marknadschef, Henning Lindberg, förklarade var ett resultat av att bolaget finslipat turer och tider efter resenärernas önskemål.

Läs även: Bra sista kvartal för Nextjet – ökade med sex procent till Göteborg

Nu satsar bolaget på en helt ny linje som ska gå till Luleå, en linje som flögs fram till 2014 och som alltså nu åter kommer att trafikeras, från och med den 13 mars.

Dessutom sätts ett jetflygplan av typen CRJ 200 med 50 platser in och en söndagsavgång läggs till.

Detta kommer att förkorta restiden och ge fler platser ombord samt öppnar upp möjligheten för weekendresor, enligt bolaget.

Antalet turer mellan Göteborg och Sundsvall kommer dessutom att öka från 18 till 22 per vecka och flygtiden kortas med 25 minu­ter till en timme och tio minuter.

På linjen Sundsvall – Luleå kommer antalet avgångar per vecka att vara 22 stycken och flygtiden kommer att vara 50 minuter.

Fler avgångar, en ny modell av flygplan och en ny linje presenteras nu av Nextjet och har premiär i mars.

– Det känns jättekul att kunna presentera vår nya satsning i Sundsvall. Vi har under lång tid sett på möjlighet till både söndagstrafik och en sträckning till Luleå och att nu kunna kombinera det med ett jetflygplan känns jättebra. Vi ser en stor tillväxtpotential i båda linjerna och tror att jetflygplanet kommer att tas emot positivt, skriver Henning Lindberg, marknadschef på Nextjet, i ett pressmeddelande.

– Beslutet om att linjen även ska innefatta söndagstrafik kommer att skapa både inkommande och utgående reseströmmar inom besöksnäringen, skriver Frank Olofsson, VD på Sundsvall Timrå Airport, i ett pressmeddelande.

FLER NYHETER:

Svanebos SM-lycka – tog karriärens första medalj: "Är jätteglad"

För Plus-kunder: Ny tur efter spritskandalen – kan förlora miljoner i Luxemburg: "Vill inte spekulera"

INSÄNDARE: Öppet brev till Erik Lövgren: "Norrbotten är inget framgångsexempel"

För Plus-kunder: Per Wahlberg (M) kovänder om länskliniker: "Var inte riktigt den lösning som vi tänkte oss"

Mer läsning

Annons