Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terminalvägen – en av de vägar som ingår i sommarens upprustning

Cirka tre miljoner kronor kommer att läggas på att rusta upp vägarna i Timrå under sommaren. En av de sträckor som står först på tur är Terminalvägen.

Annons

Timrå kommun har en lång lista på vägar som ska rustas upp under sommaren. Beläggningsarbeten kommer bland annat att ske på en sträcka av Terminalvägen. Från Arenaområdet, under E4, fram till Berglundavägens början.

– Där har asfalten börjat släppa och det är lite spårbildning så det blir en liknande åtgärd som den som gjordes på Terminalvägen från hockeyrondellen fram till ishallen förra året, säger Jan Eriksson, avdelningschef väg och trafik på kultur- och teknikavdelningen.

Läs också: Stora vägar prioriteras under asfaltsperioden

Norra delen av Terminalvägen är en av de vägsträckor som kommer att rustas upp.

När arbetena kommer att börja är inte riktigt klart men blir det inte före midsommar så kommer det att starta efter helgen. Även en bit på Berglundavägens norra del vid busshållplatsen ska rustas upp och det arbetet kommer att ske före eller efter semesterperioden som startar i mitten på juli. Men det är även andra faktorer som spelar in.

– Vissa delar ska även fräsas och de resurserna ska samordnas så det beror lite på hur det fungerar, säger Jan Eriksson.

Läs även: Flera vägar asfalteras om i Timrå

En del av Hantverksgatan i Timrå industriområde är redan åtgärdad.

Tidigare i vår har de så kallade potthålen åtgärdats och det projektet börjar gå mot sitt slut.

– Det är snart klart och de mesta arbetena görs under kvällstid då det är mindre trafik, förklarar Jan Eriksson.

När det gäller volymen av reparationer så handlar det om ungefär liknande åtgärder som i fjol. Vilket betyder att kostnaderna på cirka tre miljoner kronor även gäller i år.

■ ■ För mer nyheter om Timrå, klicka här – och följ ST.nu på Facebook.

Mer läsning

Annons