Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre bilbränder runtom Timrå och Birsta inom loppet av några timmar – polisen söker tips

Räddningstjänst och polis larmades under natten mot lördag till flera bilbränder, den första nära Skönviksbacken i Timrå.
Polisen misstänker att det finns ett samband mellan bränderna men spaning efter förövarna har inte gett något resultat. Nu välkomnar man tips från allmänheten.

Annons

Bilden är ett montage och anger ungefärlig position för nattens tre fordonsbränder. Vet du mer? Har du bilder/film? Tipsa oss här, skicka sms/mms till 72023 (inled meddelandet med ST) eller mejla tips@st.nu.

Det första larmet inkom till SOS Alarm klockan 23:45 på fredagskvällen och en liten stund senare var styrkan på plats. Bilen, en Volvo, stod parkerad på en mindre skogsväg ansluten till vägen mellan Skönviksbacken och Laggarberg. Räddningstjänsten konstaterade att det var bättre att låta bilen brinna ut än att släcka och låta släckvattnet rinna ut i naturen.

– Vi gör inte så mycket utan låter den brinna, det är bättre miljömässigt, säger Lars Dolk, inre befäl vid räddningstjänsten.

Polisen har upprättat en anmälan.

– De är en anmälan om skadegörelse genom brand då vi inte vet hur den har uppstått, säger Erik Backlin, befäl vid polisens regionledningscentral.

Några timmar senare, klockan 02:39, kom larm om att en bil stod i lågor utanför Ica Maxi i Birsta. Bilen stod fristående och branden spred sig inte. Det är i nuläget okänt hur bilen börjat brinna.

Klockan 03:46 larmades Timråstyrkan till Sörberge, där en bil brann vid busshållplatsen Sörberge Norra.

– Det är en fullt utvecklad brand där också. Och det är ju bara någon timme sedan förra branden. Ibland blir det tre, fyra, fem bilar på en natt men nu är det ett tag sedan det hände senast, säger Lars Dolk.

Anmälningar om skadegörelse genom brand upprättades i samtliga fall och polisen ser ett troligt samband då bränderna inträffat inom ett relativt begränsat område. Iakttagelser och tips om vem som kan ha utfört brotten lämnas till polisen via 114 14.

Mer läsning

Annons