Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två tonårspojkar åtalas för våldtäkt mot barn och för att ha spridit smygtagna sexfilmer

Två pojkar i övre tonåren ska ha våldtagit ett barn och filmat flera personer som befunnit sig i sexuella situationer. Nu åtalas de för flera brott.

Annons

Båda pojkarna åtalas för våldtäkt mot barn efter att de ska ha haft samlag med en minderårig.

Den ena pojken ska även våldtagit samma målsägande ytterligare en gång och ska olovligen och i hemlighet också ha fotograferat målsägande som just då befann sig i en sexuell situation. Dessa bilder ska pojken senare ha spridit via appen Snap chat.

Pojken ska även ha filmat en annan person på samma sätt och sedan spridit även den filmen.

Även den andra pojken ska i hemlighet ha filmat två olika målsägande när de befunnit sig i sexuella situationer. Dessa filmer ska pojken sedan ha spridit genom att skicka den till flera olika personer.

Brotten ska ha begåtts i Sundsvall och Ånge kommun under förra året.

Den ena pojken åtalas nu för två fall av våldtäkt mot barn, två fall av kränkande fotografering och tre fall av grovt förtal.

Den andra pojken åtalas för ett fall av våldtäkt mot barn, två fall av kränkande fotografering och två fall av grovt förtal.

Båda pojkarna förnekar samtliga brott. När det kommer till den misstänkta våldtäkten så vidgår båda pojkarna händelseförloppet, men förnekar att de begått något brott.

Mer läsning

Annons