Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valet avgörs nära dig – då kan ST göra skillnad: "Ingen fråga är för liten för vår valbevakning"

Vem tar bort klottret på skolan, när lagar ni hålet i vägen och hur länge ska jag behöva vänta på en bostad?
Ingen fråga för liten när Sundsvalls Tidning bevakar valet.
Och det är vårt uppdrag att söka svaren.

Annons
Karin Näslund är chefredaktör och ansvarig utgivare för Sundsvalls Tidning.

Valrörelsen har startat och det är stora frågor på dagordningen. Regeringsdugligheten, säkerhetspolitiken och alliansfriheten dominerar debatter och nyhetssändningar.

Viktiga diskussioner såklart, men dina frågor ska också besvaras:

Vem tar hand om farmor om det inte finns plats på äldreboendet? När får fotbollslaget vettiga träningstider? Hur blir det med cykelvägen egentligen och vem kan ta ansvar för att det blir tryggare på kvällsbussen?

Valet avgörs lika mycket i vardagen, nära dig.

Och det är här ST gör skillnad.

Här får väljaren chansen att sätta den allra mest lokala frågan på dagordningen – och få svar på hur de lokala politikerna ser på den.

Vi lyssnar på din berättelse och söker svaren på frågorna du ställer. Vi finns nära dig, ditt samhälle och ser till att vara på plats där människor och intressen möts. Och vi har ett superlokalt perspektiv när vi trappar upp bevakningen inför höstens val.

Vi frågar ut och anordnar debatter mellan lokala makthavare, vi tar lokala frågor hela vägen till statsministern och låter dessutom dig ställa egna frågor direkt till dina kommun- och landstingspolitiker genom valtjänsten #kandulova som öppnar 9 juli.

– Genom #kandulova har du som läsare möjlighet att lyfta de frågor som är viktiga för just dig. Här är ingen fråga för liten, säger Karin Näslund, chefredaktör och ansvarig utgivare för Sundsvalls Tidning.

Den stora viljan att ställa politikerna till svars med lokala frågor märktes också i förra upplagan av #kandulova, som nominerades till Stora Journalistpriset 2014. Hela 2 042 läsarfrågor ställdes, vilket också resulterade i 1 997 löften från politikerna.

– Det politikerna vill lyfta upp på agendan är inte alltid samma frågor som väljaren tycker är mest relevant. Här får väljaren chansen att sätta den allra mest lokala frågan på dagordningen – och få svar på hur de lokala politikerna ser på den, säger Karin Näslund.

 

 

Mer läsning

Annons